Over Tamara

Mijn liefde voor Human Design

Toen ik in 2015 Human Design ontdekte, was ik in eerste instantie sceptisch. Ik was gefascineerd, dat zeker! Maar het idee dat ik de stempel ‘niet-energie’ type kreeg als Projector zat me niet helemaal lekker…. Toch startte ik mijn Human Design experiment, zowel persoonlijk, als ondernemer en als mama.

Toen ik in 2017 samen met mijn moeder en zusje Tri of Light startte, schopte ik met name tegen mijn Projector zijn aan. Met een Manifestor moeder en een Generator zusje, was mijn anders zijn ontzettend frustrerend en besloot ik dat ik mezelf niet ging beperken door een label, en gewoon te doen net als zij deden!

Helaas moest ik daar toch op terugkomen….

Het terugkerende thema in mijn ondernemerschap is namelijk hoe ik telkens voor de volle 1000% ergens voor ga, om uiteindelijk opgebrand en ziek volledig onderuit te gaan. Als 4/6 profiel in de 1e 30 jaar van mijn leven, was dit achteraf erg passend, maar in de praktijk natuurlijk een stuk minder leuk 🙂

Vanaf dat moment begon ik mijn Human Design toch serieuzer te nemen en bleef ik mij erin verdiepen, voor mijzelf, voor mijn kindjes en in mijn ondernemerschap. Ik leerde toen al gauw dat er zoveel diepere lagen zitten in een Human Design chart, die voorbij de generalisatie van de 5 types gaat.

Zo ben ik bijvoorbeeld een energie Projector met een zeer sterk gedefinieerd wortel centrum die me een enorme drive geeft. En mijn zon poort 53, de poort van Beginnen resoneert met de cyclus van een Manifestor. Ik heb dus een heleboel energie, maar dan in een Projector stijl. Waarbij rust en het eren van mijn cyclussen heel belangrijk is.

Na 7 jaar zelfstudie was het in 2022 tijd om anderen met dit fascinerende systeem te gaan helpen. Ik leerde van Eden Carpenter en haar Human Design Coach opleiding echt radicaal vanuit alignment te leven met mijn Human Design. Dit paste perfect bij de 2e fase van mijn lijn 6 cyclus, en ik nam een deep dive in mijn studie (die ik in 1,5 maand afrondde) en creëerde met mijn eigen Human Design Levensmissie Blauwdruk.

Ik had nog nooit ervaren dat iets zo enorm stroomde. De blauwdrukken waren elke ronde weer volledig uitverkocht en ik voelde me zo aligned en op mijn plek! En van hieruit kan ik alleen maar meer groeien en uitbreiden.

Dat deed ik vanaf 2023 ook door mij volledig te richten op Soulpreneurs, omdat ik zoveel struggelende ondernemers met een fantastische missie het ook gun om de magie van hun alignment met Human Design te mogen ervaren. 

Hoe fantastisch zou het zijn als iedereen zo’n flow, overvloed en alignment ervaart door Human Design te integreren in een soul business?!

Wat is mijn Human Design?!

Eén van de meest belangrijke dingen om te kunnen weten over mij, is natuurlijk mijn Human Design! En daar vertel ik je graag meer over, zodat je beter kunt begrijpen wat ik voor jou kan betekenen. 

Ik ben een 4/6 Emotionele Projector met de Right Angle Cross of Penetration 2. 

Dit betekent dat ik hier ben om een gids te zijn en jouw tot het diepste van jouw ziel te zien en raken (Projector). De manier waarop ik dit doe is niet door jou mijn methodes te leren, maar door je te helpen de dingen op jouw manier te doen (lijn 4). Ik gebruik daarin mijn eigen levenslessen en inzichten om een rolmodel te zijn met voorbeelden over hoe je iets zou kunnen transformeren in je leven (lijn 6). De energie die je daarbij altijd zal voelen, zelfs zonder dat ik spreek, is dat het tijd is om iets nieuws te starten en je ambities en dromen waar te maken door in te tunen op jouw intuïtie en je verlangen om de diepgang in te gaan (RAX of Penetration 2).

De grootste impact maak ik op jou vanuit mijn gedefinieerde G Centrum en mijn gedefinieerde Wortel Centrum. 

Ik help je dan ook graag met het vinden van wie jij bent en wat jouw Levensmissie is, zodat je jouw ambities en dromen kunt waarmaken en vooruit kunt komen in het leven! Dit doe ik vanuit de 3 grootste talenten die voortkomen uit de kanalen van mijn G en Wortel Centrums. Ik help je om verbinding te maken met je diepste dromen en verlangens (kanaal 30 – 41 van Erkenning), je vervolgens te laten zien hoe je jezelf tot expressie kunt brengen op jouw authentieke manier (kanaal 1-8 van het Creatieve Rolmodel) en dit ook daadwerkelijk te gaan realiseren door in je leiderschap te stappen om verandering te brengen in je leven (kanaal 7 – 31 van de Leider).

De wijsheid die ik met jou zal delen komt vooral vanuit mijn Open Hoofd Centrum.

Ik heb ontzettend veel geleerd over samenwerken met je gidsen en je hogere zelf om de mysteries van je leven beter te kunnen begrijpen. Werken met mij betekent dan ook altijd werken samen met jouw gidsen en hogere zelf. Ik channel hun boodschappen, stem me af op wat ik aan jou hoor door te geven en geef healings en activaties om jouw ware ik en levensmissie te ontwaken. 

Kortom: werken met mij betekent kiezen voor expansie! Kiezen om jezelf en je leven te verreiken door verbinding te maken met je diepste essentie, uit je comfort zone te stappen en in je grootsheid!

Hier zijn nog 4 fun facts over mij...

Het bijzondere aan van deze ‘heldinnen’ verhalen vind ik altijd dat je helemaal mee genomen wordt in mijn reis en sommigen hebben wel eens de neiging om mij dan op een voetstuk te zetten. But I’m just me! Gewoon mens, gewoon lerende en apart met een heleboel dingen 😉 Om na dit verhaal even weer helemaal met beide voetjes op de Aarde te komen zijn hier nog 4 van mijn eigenaardigheden die misschien leuk zijn om te weten…

Ik ben een thuisonderwijs mama

Mijn grootste inspiratiebronnen voor het werk dat ik doe zijn mijn kindjes: onze krachtige manifestor Nelani (2015), onze enthousiaste generator Navajo (2017), onze passievolle manifesting generator Noah (2020). Ik stem het thuisonderwijs af op hun Levensmissies en hun Human Design, om ze van jongs af aan al bewustzijn, tools en inzichten te geven over hoe zij óók een leven kunnen creëren waar ze verliefd op zijn. Het is regelmatig ontzettend druk, vooral als Projector mama, maar ik zou het niet anders willen dan het grootste deel van mijn tijd doorbrengen met het zien opgroeien mijn mooie kindjes!

Ik kan niet stoppen met nieuwe dingen leren...

Ik ben altijd wel iets aan het leren of nieuwe ideeën aan het uitwerken. Dat doe ik al vanaf dat ik geboren ben volgens mijn moeder. Als ondernemer en thuisonderwijs mama ben ik dan ook helemaal in mijn element, omdat er altijd wel een gebied is om me verder in te ontwikkelen. Jaarlijks volg ik vaak wel 2 nieuwe opleidingen of online cursussen die mijn leven weer verreiken. En als ik moest kiezen tussen een avond in mijn nieuwe lesstof duiken of Netflixen. Dan kies ik absoluut voor een avondje nieuwe dingen leren!

Je kunt mij niet makkelijk mee uit eten nemen...

Uit eten in Nederland ga ik eigenlijk nooit. Ik heb een lactose intolerantie, kan niet tegen geraffineerde suikers en chemische toevoegingen aan het eten en zo zijn er nog een aantal dingen waar ik echt niet tegen kan. Zelf vind ik dit eigenlijk geen probleem, want ik heb echt geen zin in buikpijn! Het enige lastige is dat het heel onpraktisch is en niet gezellig dat ik niet vrij ben om zomaar even lekker uit eten kan gaan... Gelukkig gaan we jaarlijks op vakantie naar Sardinië / Italië waar we wel uit eten kunnen gaan. (Pizza's yay!!)

Ik ben van Molukse afkomst

Misschien vroeg je je wel af, waar komt die achternaam Sapulette vandaan? Sommigen denken van mijn partner Augiaz.. maar het is toch echt de naam die ik van mijn geboorte heb gekregen (Augiaz's achternaam is Pattipeilohy). Mijn opa is geboren op de Molukken. In het plaatsje Ullath op Saparua om precies te zijn. In zijn tienerjaren kwam hij naar Nederland en trouwde met een Nederlandse vrouw. Mijn vader, als halve Molukker, trouwde ook met een Nederlandse vrouw. En zo ben ik als kwart Molukker op de wereld gekomen! Maar dan een stuk lichter uitgevallen haha. Mijn kindjes zijn door Augiaz (die vol Moluks is) wel weer veel donkerder en echte mooie, kleine Molukkertjes. Ik ben heel trots op mijn achtergrond en dat ik het voorrecht heb om zowel de voordelen te ervaren van de Molukse en de Nederlandse cultuur!